Trener i doradca biznesu, audytor systemów jakości. Przez 11 lat jako audytor systemów jakości branży spożywczej przeprowadził ponad 400 dni szkoleniowych z zakresu GMP, GHP, systemu HACCP oraz przepisów prawa w/w branży. Wdrożył ponad 60 wewnętrznych systemów HACCP w branży spożywczej.
Wdrożenia systemu opiera na praktycznym, dostosowanym do potrzeb klienta podejściu systemowym, opartym na przepisach prawa i wieloletnich konsultacjach z Państwową Inspekcją Sanitarną oraz Inspekcją Weterynaryjną.
Umiejętności trenerskie oraz doświadczenie zawodowe łączy na salach szkoleniowych dając Uczestnikom możliwość udziału w pełnym praktyki, skrojonym na ich potrzeby procesie rozwoju w obszarach prawa i systemu.
Przeprowadza specjalistyczne szkolenia z przepisów prawa spożywczego, GMP, GHP (dobrych praktyk), kompleksowo z systemu HACCP, audyt wewnętrzny u takich Klientów jak:
- Makro, Real, Giant,
- COS ZUS w Osuchowie,
- Zakłady mięsne: ADMAR, Szopa;
- Kompania Piwowarska,
- Polmos Łańcut,
- Balsen Skawina,
- Piekarnia Emilia Kristof,
- Virtu, Woda Wiślanka,
- Jantoń S.A. SP. K.,
- Ferma Produkcyjna Tuczu Brojlerów K.J.R.T. Sucheccy „AGROFERM”
- PiSP „BAGIETKA”
- CUKIERNIA „BAJKA” Sp.j
- Garmażernia „BAR LEŚNY „S.C.
- Żłobek Miejski w Dąbrowie Górniczej
- 65 Spółdzielni „SPOŁEM” i GS SCH w całej Polsce